Onze sponsors maken schaken
voor ieder kind bereikbaar 

We vinden het belangrijk dat we een goed programma aanbieden met goede trainers en juiste faciliteiten. Er zijn werkboekjes nodig, we hebben een goede ruimte en schaakstukken nodig, kinderen krijgen een schaakapp om ook thuis te oefenen, er is een officieel diploma aan het eind van de serie.

Een goed programma kost geld. Om mee te doen moeten kinderen een eigen bijdrage betalen. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en geld niet de reden is om dat niet te doen. Dankzij sponsors kunnen we voor alle deelnemers de eigen bijdrage fors lager houden dan de kosten. Kinderen met een Haarlem Pas kunnen zelfs helemaal gratis meedoen.

Er zijn verschillende enthousiaste particulieren die financieel bijdragen, daarnaast zijn dat:

 

 
 

RABOBANK 

Rabobank doet mee via het Rabo stimuleringsfonds, dat fonds steunt duurzame initiatieven die het welzijn en de leefomgeving verbeteren. Daarnaast ondersteunt het fonds initiatieven die aansluiten bij het thema ‘Verbinden van Generaties’. Stichting buurtschaak organiseert ook een verbinding tussen ouderen en jongeren door middel van een schaaktoernooi.


TATA STEEL

TATA sponsort één van de grootste schaaktoernooien in de wereld waarbij jaarlijks de absolute wereldtop naar Wijk aan Zee komt om samen met honderden amateurs een prachtig toernooi te spelen. TATA ondersteunt sociale initiatieven voor kinderen in hun eigen omgeving.


GEMEENTE HAARLEM

De gemeente Haarlem was van harte bereid om het schaken voor kinderen in hun eigen wijk op gang te helpen en gaf een subsidie waarmee we konden starten in 2017. Dit was een mooi vervolg op het bezoek van het TATA toernooi aan de gemeente Haarlem.


RUIGROK STICHTING

De Ruigrok stichting stelt zich ten doel het bevorderen van belangen op onder andere sociaal-maatschappelijk, cultureel of sportgebied in de regio Zuid-Kennemerland. Schaken voor kinderen past daar heel goed tussen, zeker in Schalkwijk.


GEMEENTE HEEMSTEDE

De schaakvereniging in Heemstede geeft geen les aan kinderen. Om ook de kinderen in Heemstede kennis te laten maken met schaken wilde de gemeente graag een opstart subsidie geven.


bloemendaal.jpg

GEMEENTE BLOEMENDAAL

De gemeente Bloemendaal was ook erg enthousiast en wilde graag een bijdrage leveren voor het schaken. Buurtschaak heeft een locatie in Bloemendaal en in Bennebroek.

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND (KNSB)

De schaakbond heeft een Groenfonds dat zicht richt op jeugdschaken. Uit dit legaat kunnen projecten worden ondersteund die zich ten doel stellen om kinderen kennis te laten maken met schaken. Precies waar de stichting buurtschaak zich mee bezighoudt.