Jan Kouwenhoven

Voorzitter Stichting Buurtschaak

Jan heeft op de basisschool leren schaken waarna hij er 25 jaar niet meer aan gedacht heeft. Tot zijn zoon Derk op 7-jarige leeftijd ging schaken en verliefd werd op het spel. Met Derk ontdekte hij de schaakwereld waarbij Derk schaakte en Jan organiseerde. Jan is voorzitter van schaakvereniging Kennemer Combinatie en voorzitter van de stichting Buurtschaak.

 

Thorvald Guurink

Secretaris Stichting Buurtschaak
Ambassadeur van Chessity
 

"Schaken heeft mij veel gebracht en ik vind schaken het mooiste spel dat er is. Er zit een ongelooflijke schoonheid in het spel en het geeft een gevoel van spanning en sensatie. Het is een spel waarbij je in een flow komt."

"In mijn jeugd heb ik heel veel geschaakt. Ik ben Nederlands kampioen geworden met D4 in teams onder de 16 en met mijn school het St. Oelbert Gymnasium in de onderbouw."

"Nu wil ik mij graag inzetten om iedereen (en dat begint met de jeugd) met schaken in aanraking te brengen. Mijn speciale interesse hierbij ligt om alles rondom schaken te blijven innoveren en de jeugd aan te spreken met moderne gaming tools."

 

Paul Tuijp

Penningmeester Stichting Buurtschaak

Paul schaakt sinds zijn studententijd en levert graag een bijdrage om ook andere kinderen de gelegenheid te geven om te schaken. Paul is sinds 2001 voorzitter van schaakvereniging HWP Haarlem. Vanwege zijn verdiensten voor zijn vereniging en het schaakleven in het algemeen, werd hij in 2013 verkozen tot schaakvrijwilliger van het jaar.

 

Het bestuur werkt volgens een beleidsplan dat het tenminste jaarlijks herziet, en met naastgelegen button down te loaden is.