Jan Kouwenhoven

Voorzitter Stichting Buurtschaak

Jan heeft op de basisschool leren schaken waarna hij er 25 jaar niet meer aan gedacht heeft. Tot zijn zoon Derk op 7-jarige leeftijd ging schaken en verliefd werd op het spel. Met Derk ontdekte hij de schaakwereld waarbij Derk schaakte en Jan organiseerde. Jan is voorzitter van schaakvereniging Kennemer Combinatie en voorzitter van de stichting Buurtschaak.

 

Thorvald Guurink

Secretaris Stichting Buurtschaak
Ambassadeur van Chessity
 

"Schaken heeft mij veel gebracht en ik vind schaken het mooiste spel dat er is. Er zit een ongelooflijke schoonheid in het spel en het geeft een gevoel van spanning en sensatie. Het is een spel waarbij je in een flow komt."

"In mijn jeugd heb ik heel veel geschaakt. Ik ben Nederlands kampioen geworden met D4 in teams onder de 16 en met mijn school het St. Oelbert Gymnasium in de onderbouw."

"Nu wil ik mij graag inzetten om iedereen (en dat begint met de jeugd) met schaken in aanraking te brengen. Mijn speciale interesse hierbij ligt om alles rondom schaken te blijven innoveren en de jeugd aan te spreken met moderne gaming tools."

 

Robert Oosting

Penningmeester Stichting Buurtschaak

Robert was in zijn jeugd een goede dammer en wilde lid worden van een damvereniging. Onderweg fietste hij met een meisje mee die een schaakster bleek te zijn. Toen bleef hij hangen op een schaakclub en zo werd hij uiteindelijk een schaker. Als schaker bereikte hij ooit nipt de 2000 ratinggrens en later deed hij veel bestuurswerk in het jeugdschaken. “Ik doe het simpelweg omdat en zolang het leuk is”, is zijn motto.

 

Het bestuur werkt volgens een beleidsplan dat het tenminste jaarlijks herziet, en met naastgelegen button down te loaden is.