Partners

Stichting Buurtschaak is opgericht met het doel om schaken dichter bij kinderen te brengen. Dat doen we met hulp van ervaren trainers uit de buurt. Alle schaakverenigingen uit Haarlem doen mee om ons doel te bereiken.

 
 

Kennemer Combinatie

Schaakvereniging Kennemer Combinatie speelt op het hoogste niveau: landskampioen en nationaal bekerwinnaar bij de senioren maar ook een club met veel sterke jeugdspelers. De meeste trainers en begeleiders van de stichting Buurtschaak spelen bij KC.

 

Het Witte Paard (HWP)

HWP Haarlem is de andere grote vereniging in Haarlem met jeugd maar vooral clubschakers die graag op dinsdagavond een lange partij komen schaken. De trainers van HWP Haarlem doen soms mee met een serie schaaklessen bij Stichting Buurtschaak.

 

Schaakvereniging Het Spaarne

Schaakvereniging Het Spaarne is een relatief kleine vereniging die zich met name op Schalkwijk richt. Aangezien er ook een buurtschaakvereniging in Schalkwijk is doen ze daar mee met de jeugd maar ook met lessen voor ouderen.

 

Delemarre Chess Academy

Jop Delemarre heeft zijn eigen ervaringen als succesvol jeugdschaker en de lerarenopleiding gebruikt voor een succesvolle mix als fulltime schaaktrainer sinds 2004. Hij traint alle niveaus, van toptalent tot enthousiaste clubschakers. Jop denkt met Stichting Buurtschaak mee over de inhoud van het trainingsprogramma en helpt ons om geschikte trainers te vinden.